Lillebrorsan //kortnovell//

Första gången Alex säger att den där grejen är hans lillebrorsa tror jag honom inte. Den luktar för jävla konstigt och verkar inte vara ens avlägset mänsklig. Men när jag skrattar till, ser Alex helt allvarlig ut.
– Han är svinbra på fotboll, säger han, och jag stirrar och stirrar på den där brunaktig klumpen och fattar inte vad i helvete han pratar om.
– Ok, säger jag trevande, vad heter han då?
Men då har Alex redan hunnit tröttna. Utan ett ord stoppar han ner den där lillebrorsan i en plastpåse och stegar iväg mot hyreshusen där hans morsa bor.

Andra gången Alex säger att den där grejen är hans lillebror inser jag att han faktiskt menar det. Jag kollar ner i påsen där Alex förvarar honom. Lillebrorsan ser ut som en gammal komposthög fast mer brun och mer upplöst. Och medan jag bevakar den där högen som en hök och väntar på att han ska röra sig börjar Alex snacka om fotboll igen. Han maler på om att Lillebrorsan är helt magisk på att nicka och nästan lika bra på att lägga hörnor.
– Du ska se honom gå i djupled!
Men brorsan själv ligger bara stilla i sin kasse och ser ut som att han långsamt håller på att ruttna bort.
Till slut säger jag till Alex att han är full med skit, och när han springer i riktning mot hyreshusen med kassen slängande kring benen tycker jag nästan inte synd om honom alls. Han är sjysst egentligen men ärligt talat fattar jag inte vad det där snacket om hans brorsa handlar om.

Den tredje gången Alex säger att den där grejen är hans lillebrorsa slår jag honom på käften. Jag har hört det för många gånger, och att han inte slutar säga det gör mig jävligt illa till mods. Det finns liksom inga bra förklaringar till att han håller på sådär. Störigt är det. Störigt och förbannat konstigt. Dessutom fattar jag inte varför han ska prata om fotboll hela tiden när han vet att jag inte har några ben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s