Ett halvt ark papper & ett brott

Ett brott

Han gick ett sista varv i lägenheten, bara för säkerhets skull. För att se så att allt var med. Han tittade igenom plastkassen där han packat ner det som skulle skänkas bort. Det var det sista. Inga spår fick lämnas kvar. Men han hade fått med allt, tänkt på allt. Visst hade han det.

I hallen stannade han upp, kände igenom jackfickorna efter något och drog upp ett halvt pappersark på vilket en inköpslista var nedtecknad med blyerts. Det syntes vara en helt ordinär inköpslista. Utförlig och exakt, men annars föga anmärkningsvärd. Men för mannen var den en upprepning av helgen. De två senaste dygnen, steg för steg, gärning för gärning. Med en otydbar min sjönk han ner på huk, med ryggen mot väggen och pappret i handen.

Överst stod namnet på byggvaruhuset, samt ordet ”torsdag” följt av ett utropstecken. Det gav honom en dags marginal om allt inte skulle finnas. Men allt fanns.

Följande rad löd ”Artnr: 12-4803, rundstav, 60 mm”. Tygtrasa och vävtejp hade han haft hemma. Ett välriktat slag hade räckt.

Nästa post. Artnr 32-4315, buntband. Till hand- och fotleder.

Därefter 45-1379, transportkärra – orden ”pirra, gul” inom parentes – och 44-8699, spännband 1,8 m”. Det var utrustningen han använt för att flytta den slappa kroppen från hyr-pickupen till hissen som han fortfarande hade nyckel till och in i den öde margarinfabrikens diskavdelning.

Här följde två produkter vars namn och produktnummer omgärdades av en ring, vilken flankerades av ett stort frågetecken. Valet mellan 22-6012 Ogräsbrännare m. gastub och 19-8282 Varmluftspistol. Produktbeskrivningen hade avgjort saken: ”Lämplig för färgborttagning, formning av plats, vallaborttagning m.m. Hög effekt och reglerbar fläkt i tre lägen. Justerbart temperaturläge”. Större möjligheter. Lukten av grillat och en malande tanke; elden som bränner, elden som renar…

26-2022, Hammare och 25-8974, Galvaniserad tvåtumsspik. De krampaktigt utspärrade fingrarna. Han hade blundat.

26-3145, Snabbtving med spännarm. Krossa den som krossat. Det där med fingrarna hade inte fungerat så istället hade han spänt den mitt i handflatan.

Artnr 35-7890, Peang. Ordet ”tång” inom parentes och nr 37-7122, brytbladskniv. För att klyva den kluvna tungan. Men vid det här laget var kroppen slapp, tystnaden så total att han kunde höra ljudet av muskelfibrer som brast när de mötte eggen. Som torra knäppanden.

Där efter, det definitiva slutet. Nr 26-2056 Slägga. Orden ”röd, lång” inom parentes. Studsfri med gummiklätt huvud och dito handtag, L980 mm, Vikt 5,2 kg. Ett slag, ingen studs.

Artnr: 40-8957 Tigersåg. Orden ”kraftig motor”, ”effektiv”, ”för många material” och ”stort sågdjup” hade varit vägledande. Sågens skrikande fortplantade sig och växte i den tomma betongbyggnaden, som ylandet från ett hungrigt djur.

Följande rad löd ”skyddskläder???”. Valet hade fallit på en regnponcho utan vilken han blivit helt nedskvätt och ett par skyddsglasögon som enligt produktbeskrivningen var prisvärda, hade polykarbonatlins och uppfyllde kraven enligt standarden EN 166. Bra köp båda två. Lätta att skölja av.

Artnr: 10 536. Soppåsar för mindre delar.

Artnr: 10 539: Sopsäckar för större delar.

Artnr: 34-7002 Fem-pack flyttlådor med extra stabil botten. För flytt och förvaring. Ungefär 80 kilo uppdelat på två lådor och rodnande handflator när kartongen skar in i händerna.

Artnr 34-5656, Städset innehållande plasthink med urvridare samt teleskopmopp. Att använda tillsammans med 31-8749, Powerwash, effektivt rengöringsmedel för kraftigt smutsade ytor. Inga spår fick lämnas kvar.

Längst ner på pappret fanns ett fyrsiffrigt tal nedskrivet: 2871. Den totala materialkostnaden uträknad för att kunna göra ett tillräckligt stort kontantuttag. Inga spår fick lämnas kvar.

Mannen reste sig upp och kontrollerade att tändaren låg kvar i jackfickan. Sedan tog han upp plastpåsen med plaggen som skulle i insamlingscontainern för kläder. Ingen skulle leta bevismaterial på Afrikas horn, och inom tio minuter skulle det halva arket papper blivit till askflagor som vinden bar ut över ån. Som svävande fragment av förbränt hat. Inga spår skulle lämnas kvar. Snart skulle han gå in i en ny fas, fasen efter vedergällningen då allt blivit ställt till rätta. Och snart skulle lättnaden komma. Snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s